Verassende feiten: waarom reclamefolders zo populair zijn

14 februari 2024 

Folders onverminderd populair! Uit recent onderzoek van Direct Research blijkt dat 82% van de consumenten die een folderpakket ontvangen, het pakket in de toekomst wil blijven ontvangen. 52% van de consumenten geeft aan het papieren Folderpakket te missen als deze niet meer worden verspreid.

Dat het foldermedium goed werkt, wordt ook bevestigd door het Consumentenonderzoek 2023 van Deloitte. In dit onderzoek geeft 50% van de consumenten aan minstens één keer per week de papieren folder te lezen, op zoek naar aanbiedingen voor hun wekelijkse aankopen. Ook geeft 23% aan dat aantrekkelijke aanbieding uit een (digitale) weekfolder altijd/vaak de reden is om een andere supermarkt te bezoeken dan hun gebruikelijke supermarkt. Voor 42% is dit soms het geval.

Dé oriëntatiebron voor boodschappen

38% van de consumenten gebruikt de folders om zich te oriënteren op het aanbod van producten. Als we specifiek naar supermarkten kijken, springt de folder er overduidelijk uit als oriëntatiemiddel vergeleken met andere marketingkanalen (Deloitte, 2023). Maar liefst 60% van de consumenten oriënteert zich met behulp van supermarktfolders voordat ze boodschappen doen, tegenover slechts 12% via internetsites van supermarktketens en 22% via apps.

Deloitte2023.JPG

Waarom zijn consumenten zo gek op folders?

Maar wat maakt nu dat consumenten zo graag folders willen ontvangen? Direct Research onderzocht het:

 

73%

wil zich informeren over speciale aanbiedingen
 

58%

vindt het leuk om door folders te bladeren
 

45%

gebruikt het bij het samenstellen van het boodschappenlijstje
 

38%

helpt het bij het oriënteren op het aanbod van producten
 

35%

vergelijkt producten met behulp van folders
 

35%

wil folders simpelweg niet missen
 

28%

kijkt ernaar voor nieuwe inspiratie en ideeën
 

26%

blijft op de hoogte van het assortiment van (web)winkels
 

22%

zoekt informatie over (nieuwe) producten
 

16%

heeft de aanbiedingen uit folders nodig om rond te komen
 

15%

doet het voor ontspanning

In de eerste plaats kunnen we op basis van het onderzoek van Deloitte concluderen dat het belangrijk is om deel te nemen aan het folderfestijn, omdat je dan bij een groot aantal consumenten in overweging wordt meegenomen. Uit het onderzoek van Markteffect naar de JA-sticker blijkt dat 20% van de consumenten minder winkels bezoekt bij gebrek aan folders. Als adverteerder wil je ongetwijfeld deelnemen aan het bereiken van consumenten die oriënteren, vergelijken en op zoek zijn naar aanbiedingen, zodat je niet achterblijft bij de concurrentie.

Zeker wanneer je ziet dat consumenten naast hun vaste supermarkt ook wekelijks boodschappen doen bij secundaire en tertiaire supermarkten (Consumentenonderzoek Deloitte, 2023).

Benieuwd hoe je met jouw folder profiteert van het netwerk van folderliefhebbers? We gaan er graag over met je in gesprek.

Bekijk ook eens onze andere berichten

Spotta introduceert met succes InMijnBus in heel Nederland

6-6-2024

Na een succesvolle introductieperiode is InMijnBus nu overal in Nederland beschikbaar. Dankzij de inzet van onze bezorgers hebben we dit duurzame bezorgmodel snel kunnen uitrollen.

 

De winnaars van de Reclamefolder Awards 2024 zijn bekend!

7-6-2024

Op 6 juni jl. werden de Reclamefolder Awards 2024 uitgereikt tijdens het Catch the Shopper event in Groenekan.

 

Eerst proeven, dan geloven!

20-05-2024

Bekijk onze nieuwe infographic over sampling via de brievenbus voor interessante facts & figures over sampling via de brievenbus!

 

Hoe Plein.nl een hogere conversieratio behaalt met doelgroepsegmentatie voor hun folder

30-05-2024

Lees in dit artikel hoe Plein.nl samen met onze Business Intelligence Analisten een zo optimaal mogelijk verspreidplan ontwikkelt met doelgroepsegementatie. 

 

 

Zien we jou ook op Catch The Shopper?

24-05-2024

Op donderdag 6 juni a.s. zijn wij weer te vinden op het jaarlijkse event Catch The Shopper.

 

Feest bij Folderkiezer: 250.000 Folderfans!

09-04-2024

Folderkiezer viert feest! Inmiddels ontvangen 250.000 folderfans een zelf samengesteld folderpakket.

 

Hoe Budget Thuis zijn folderverspreiding optimaliseerde met doelgroepsegmentatie

29-03-2024

In dit artikel lees je hoe Budget Thuis met behulp van een datagestuurde aanpak voor folderverspreiding indrukwekkende resultaten behaalde. 

 

Ontvangers van het folderpakket vinden het goed dat hun voorkeur wordt overgenomen

19-03-2024

Recent onderzoek uitgevoerd door  DirectResearch laat zien dat 93% van de folderpakket ontvangende huishoudens het goed vindt dat wij hun voorkeur digitaal overnemen op InMijnBus.

 

01 / 08