Ontvangers van het folderpakket vinden het goed dat hun voorkeur wordt overgenomen

19 maart 2024

Recent onderzoek uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau DirectResearch laat zien dat 93% van de folderpakket ontvangende huishoudens het goed vindt dat wij hun voorkeur digitaal overnemen op InMijnBus om het folderpakket te blijven ontvangen.

 

Voorkeur overnemen
Spotta streeft ernaar folderbezorging slimmer en duurzamer te maken door alleen nog gewenst drukwerk bij consumenten thuis te bezorgen. InMijnBus maakt dit mogelijk. Op inmijnbus.nl kiezen consumenten eenvoudig voor het wel of niet ontvangen van het folderpakket van Spotta. Ook is het mogelijk om te kiezen voor 'het folderpakket zelf samenstellen'.

Wanneer InMijnBus wordt uitgerold in gemeenten, informeert Spotta de huidige ontvangers van het folderpakket driemaal over deze nieuwe service. In deze communicatie staat dat als ze het folderpakket willen blijven ontvangen, de consument niets hoeft te doen en daarmee hun huishouden automatisch op ‘JA’ wordt gezet. Als ze het folderpakket niet langer willen ontvangen, tijdelijk willen stopzetten of willen omzetten naar een zelf samengesteld pakket, worden ze opgeroepen om in actie te komen. 93% van onderzoeksrespondenten geeft aan het eens te zijn met deze aanpak.

Bovendien toont het onderzoek aan dat consumenten de boodschap van de InMijnBus campagne als duidelijk ervaren en goed ontvangen. 82% van de respondenten in het onderzoek weet dat ze niets hoeven te doen om het folderpakket te blijven ontvangen.

Onderzoeksverantwoording
Het onderzoek, met een steekproef van 515 deelnemers, richtte zich op huidige ontvangers van het folderpakket van Spotta in 16 gemeenten waar de InMijnBus campagne is uitgerold. Het onderzoek vond plaats tussen 6 december en 19 december 2023.

Meer informatie over InMijnBus? Ga naar inmijnbus.nl.

Bekijk ook eens onze andere berichten

Feest bij Folderkiezer: 250.000 Folderfans!

09-04-2024

Folderkiezer viert feest! Inmiddels ontvangen 250.000 folderfans een zelf samengesteld folderpakket.

 

Het laatste nieuws van InMijnBus

08-04-2024

De landelijke uitrol van InMijnBus vindt gefaseerd plaats.

 

Hoe Budget Thuis zijn folderverspreiding optimaliseerde met doelgroepsegmentatie

29-03-2024

In dit artikel lees je hoe Budget Thuis met behulp van een datagestuurde aanpak voor folderverspreiding indrukwekkende resultaten behaalde. 

 

Facts & Figures: het folderpakket

27-02-2024

In deze infographic ontdek je interessante en leerzame feitjes over het folderpakket van Spotta! 

Verassende feiten: waarom reclamefolders zo populair zijn

11-02-2024

Folders onverminderd populair! Uit recent onderzoek van Direct Research blijkt dat 82% van de consumenten die een folderpakket ontvangen, het pakket in de toekomst wil blijven ontvangen. 52% van de consumenten geeft aan het papieren Folderpakket te missen als deze niet meer worden verspreid.

 

Hoe bereik je consumenten die echt op jouw reclameboodschap zitten te wachten 

08-02-2024

Met #Folderkiezer!

Versterk jouw merkimperium en zie op korte termijn omzet stijgen met het Folderpakket!

30-01-2024

In dit artikel lichten we aan de hand van een use case over een A-merk tandpasta toe hoe je jouw merkbekendheid en tegelijkertijd korte termijn omzet laat stijgen!

 

Elk jaar 12 keer naar de maan en terug, emissievrij!

Hoe pakken we bij Spotta de last mile aan, zodat deze niet alleen 100% emissievrij is maar ook zo efficiënt mogelijk verloopt?

 

01 / 08