Spotta mag eigen folderpakketten blijven bezorgen

24 november 2023De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op 24 november bekend gemaakt dat Spotta zijn zelf- samengestelde-folderpakketten mag blijven bezorgen. Deze uitspraak volgde op handhavingsverzoeken die PostNL en KiesJeFolders bij de ACM hadden ingediend. Beide organisaties vonden dat Spotta zich voor de bezorging van deze folderpakketten zou moeten registreren als postvervoerbedrijf. De ACM heeft de handhavingsverzoeken ongegrond verklaard.

Zelf-samengestelde-folderpakketten
Huishoudens kunnen via InMijnBus.nl zelf een folderpakket samenstellen. Spotta heeft deze service ontwikkeld vanuit een duurzaamheidsperspectief. Door consumenten zelf het pakket samen te laten stellen met alleen voor hen relevante folders, belanden minder folders ongelezen bij het oud papier.

Inmiddels heeft Spotta 175.000 abonnees voor deze gratis service. De verwachting is dat dit aantal zich de komende jaren blijft verdubbelen. Ook doordat de service onderdeel is van het nieuwe InMijnBus bezorgmodel waarbij huishoudens eenvoudig JA, NEE of ‘Het folderpakket zelf samenstellen’ aan kunnen geven voor een wekelijks folderpakket van Spotta.

Ongeveer de helft van deze zelf-samengestelde-folderpakketten wordt momenteel bezorgd door PostNL en de andere helft door Spotta. Spotta heeft de ambitie om steeds meer via het eigen netwerk te bezorgen maar zal ook van PostNL gebruik blijven maken.

Yme Pasma (CEO Spotta): “Het oordeel van de ACM is cruciaal in onze ambitie om het medium huis-aan-huis duurzamer en slimmer te maken. Uiteindelijk wil Spotta dat ieder huishouden alleen de voor hun relevante of gewenste reclamefolders ontvangt zodat folders niet voor niets in de bus vallen”.

Bekijk ook eens onze andere berichten

Zien we jou ook op Catch The Shopper?

Op donderdag 6 juni a.s. zijn wij weer te vinden op het jaarlijkse event Catch The Shopper.

 

Feest bij Folderkiezer: 250.000 Folderfans!

09-04-2024

Folderkiezer viert feest! Inmiddels ontvangen 250.000 folderfans een zelf samengesteld folderpakket.

 

Het laatste nieuws van InMijnBus

07-05-2024

De landelijke uitrol van InMijnBus vindt gefaseerd plaats.

 

Hoe Budget Thuis zijn folderverspreiding optimaliseerde met doelgroepsegmentatie

29-03-2024

In dit artikel lees je hoe Budget Thuis met behulp van een datagestuurde aanpak voor folderverspreiding indrukwekkende resultaten behaalde. 

 

Ontvangers van het folderpakket vinden het goed dat hun voorkeur wordt overgenomen

19-03-2024

Recent onderzoek uitgevoerd door  DirectResearch laat zien dat 93% van de folderpakket ontvangende huishoudens het goed vindt dat wij hun voorkeur digitaal overnemen op InMijnBus.

 

Facts & Figures: het folderpakket

27-02-2024

In deze infographic ontdek je interessante en leerzame feitjes over het folderpakket van Spotta! 

Verassende feiten: waarom reclamefolders zo populair zijn

11-02-2024

Folders onverminderd populair! Uit recent onderzoek van Direct Research blijkt dat 82% van de consumenten die een folderpakket ontvangen, het pakket in de toekomst wil blijven ontvangen. 52% van de consumenten geeft aan het papieren Folderpakket te missen als deze niet meer worden verspreid.

 

Hoe bereik je consumenten die echt op jouw reclameboodschap zitten te wachten 

08-02-2024

Met #Folderkiezer!

01 / 08