Spotta introduceert InMijnBus in Gemeente Groningen, Leeuwarden en Ede

26 september 2023 

Afgelopen maand is Spotta van start gegaan met de landelijke uitrol van InMijnBus. De eerste introductie van InMijnBus vond, met succes, plaats in gemeenten Leeuwarden, Groningen en Ede.

Gemeenten Leeuwarden en Groningen hebben afgelopen periode de JA-sticker ingevoerd. Maar voor het folderpakket van Spotta is er nu de website InMijnBus.

Wat is InMijnBus?
InMijnBus zorgt ervoor dat huishoudens gemakkelijker JA of NEE kunnen aangeven voor het reclamefolderpakket dan met de huidige brievenbusstickers. Ook is het mogelijk voor huishoudens om zelf een folderpakket samen te stellen. Spotta introduceert met InMijnBus een digitale JA-sticker die door het gemak en de extra gebruiksfuncties een versnelling gaat brengen in de duurzaamheid en effectiviteit van reclamefolders. Dit gaat zorgen voor minder ongelezen reclamefolders bij het oud papier en een hoger effectief bereik.

Met InMijnBus is Spotta overgestapt naar transparante en actuele bereikcijfers, waarmee we onze klanten een effectiever bereik bieden en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Hoe wordt de consument geïnformeerd 
Om zoveel mogelijk huishoudens in de gemeenten Leeuwarden, Groningen en Ede te informeren over InMijnBus en in beweging te brengen, zet Spotta verschillende kanalen in. Onze bezorgers hebben bij de huidige ontvangers van het folderpakket een informatiebrief en flyers bezorgd. Daarnaast is er een reclamecampagne gestart waarbij huishoudens worden geïnformeerd via sociale media, online banners en reclameborden (abri’s).  

Bekijk ook eens onze andere berichten

Uitrol InMijnBus bij eerste gemeenten succesvol

Op 1 december jl. zijn 16 gemeenten overgegaan op InMijnBus. De eerste resultaten bevestigen de positieve bijdrage van het nieuwe bezorgmodel aan het slimmer en duurzamer maken van folderverspreiding.

 

Fisherman’s Friend zet huis-aan-huis sampling in

Om hun marktpenetratie verder te verhogen, heeft Fisherman’s Friend een grote retailcampagne van 1+1 gratis via de Albert Heijn gelanceerd. Als onderdeel van deze campagne hebben ze in week 45 huis-aan-huis sampling ingezet. 

 

Spotta mag eigen folderpakketten blijven bezorgen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op 24 november bekend gemaakt dat Spotta zijn zelf- samengestelde-folderpakketten mag blijven bezorgen.

 

Gemeente Duiven informeert inwoners over InMijnBus

Naast de verspreiding van informatiefolders in/op het wekelijkse folderpakket en een lokale reclamecampagne vanuit Spotta, informeert Gemeente Duiven haar inwoners ook zelf proactief over InMijnBus via een bericht op Facebook.

 

Het optimaal verspreidplan zorgt voor efficiëntie

22 augustus 2023

Wie zijn je klanten? Je krijgt daar gericht zicht op met een data-analyse van Spotta. Vervolgens kunnen we het verspreidplan segmenteren om zowel huidige
klanten als potentiele doelgroepen te bereiken. In heel Nederland of alleen in een kleinere
regio. Op postcode of op wijkniveau.

 

Eerste reacties gemeentes InMijnBus

9 augustus 2023

Enkele weken geleden heeft Spotta alle gemeentes in Nederland geïnformeerd over de komst van InMijnBus.  Verschillende gemeentes hebben inmiddels nieuws hierover gepubliceerd op hun website. 

 

Voorlopig geen JA/JA sticker in België

1 augustus 2023

De Ja/Ja sticker komt er (voorlopig) niet. Consumenten kunnen dus gratis drukwerk blijven ontvangen in België, tenzij zij dat expliciet niet willen. Dat is niet alleen goed nieuws voor de lokale economie en tewerkstelling, maar helpt ook bij het dichten van de digitale kloof. De Vlaamse regering heeft besluitvorming over dit punt voorlopig uitgesteld. 

Op weg naar een duurzaam Folderpakket

20 juli 2023

We maken op dit moment voor het verpakken van onze folderpakketten gebruik van de dunst mogelijke plastic folie. Deze bestaat voor 30% uit gerecycled materiaal en is voor 100% recyclebaar.

Zowel uit het restafval als uit het oud papier wordt door afvalverwerkers plastic zoveel mogelijk uit het afval gehaald en waar mogelijk gerecycled. Spotta gaat het gebruik van de plastic folie als verpakking afbouwen.

 

01 / 08